Северна Америка
  Южна Америка
   Австралия
    Близък изток
    +359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
    slogan
    Начало  
    / Оферти / Сафари в Танзания и почивка в Занзибар 2021

    Сафари в Танзания и почивка в Занзибар 2021

    Сафари в Танзания и почивка в Занзибар 2021
     
    Цена от 2598.00
    Почивка на о-в Занзибар + сафари в Танзания, чартърен полет 02.04 - 11.04.2021

    ЕКЗОТИЧНО САФАРИ В ТАНЗАНИЯ

    И НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР С ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ

     

    Дати: 02.04.2021 – 11.04.2021

    10 дни / 7 нощувки

    ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ САФАРИ ПАРКОВЕ В ТАНЗАНИЯ –

    НГОРОНГОРО И ТАРАНГИРЕ

    ВКЛЮЧЕНИ 2 САФАРИТА В ДВАТА ПАРКА

    ВКЛЮЧЕНА ОБИКОЛКА НА СТОУН ТАУН С РОДНАТА КЪЩА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ В СТОУН ТАУН И ПЛАЖНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА

    БОГАТ НАБОР ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

    ВОДАЧ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО    Ден 1 – 02.04.2021 (петък) СОФИЯ - ЗАНЗИБАР

    Отпътуване от София за Занзибар с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter по маршрута София – Занзибар (с техническо кацане в Египет) в 23:10 ч.

     

    Ден 2 – 03.04.2021 (събота) ЗАНЗИБАР                                                                                                  вечеря 

    Кацане в Занзибар в 08:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до Стоун Таун. 

    Следва кратка обиколка на Стоун Таун (включена в цената). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. 

    *Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.

    След обиколката настаняване в хотел Serena Hotel 5*, Стоун Таун. Свободно време. Нощувка

     

    Ден 3 – 04.04.2021 (неделя) ЗАНЗИБАР – АРУША – ТАРАНГИРЕ  закуска, пикник обяд, вечеря

    Важно! Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до плажния хотел на острова, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела преди отпътуване за летището. Моля да подготвите багаж до максимум 15 кг за сафари за следващите 2 нощувки

    Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Аруша. 

    Посрещане от представител на местния партньор на летището и отпътуване с пикник обяд към парка Тарангире за сафари (включено в цената). Паркът Тарангире (Tarangire, френско произношение Таранжир) се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е вторият по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Тарангире минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.

    Късният следобед настаняване в Tarangire Safari Lodge 4*. Вечеря и нощувка в лоджата.

     

    Ден 4 – 05.04.2021 (понеделник) ТАРАНГИРЕ – НГОРОНГОРО  закуска, пикник обяд, вечеря

    Закуска.  Отпътуване с пикник обяд за кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената). 

    Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. 

    Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.

    Допълнително по желание: посещение на масайско селище – 60 щатски долара.

    Късният следобед настаняване в Ngorongoro Serena Lodge 4*. Вечеря и нощувка в лоджата. 

     

    Ден 5 – 06.04.2021 (вторник) НГОРОНГОРО – ЕЗЕРОТО МАНЯРА – ЗАНЗИБАР                закуска, пикник обяд, вечеря

    Закуска. Отпътуване за езерото Маняра за полет до Занзибар. Посрещане на летището в Стоун Таун. 

    Трансфер до плажния хотел Blue Bay Beach Resort 5*, разположен в източната част на острова. Свободно време. Нощувка.

     

    Ден 6 – 07.04.2021 (сряда) ЗАНЗИБАР                                        закуска и вечеря или AllInclusive

    Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) (около 3 ч., ориентировъчно от 09:00 до 13:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 50 евро). 

    Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. 

    *Моля не пипайте и не хранете животните. 

    Връщане в хотела. Нощувка. 

     

    Ден 7 – 08.04.2021 (четвъртък) ЗАНЗИБАР                           закуска и вечеря или AllInclusive

    Закуска. Свободно време за плаж и почивка или екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 49 евро).

    Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.

    Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Нощувка.

     

    Ден 8 – 09.04.2021 (петък) ЗАНЗИБАР                                       закуска и вечеря или AllInclusive

    Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 90 евро).

    Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. 

    В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. 

    Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони.

    Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Нощувка. 

     

    Ден 9 – 10.04.2021 (събота) ЗАНЗИБАР - СОФИЯ                                                    закуска или AllInclusive

    Закуска. Свободно време и освобождаване на стаите до обяд. Отпътуване към летището за полет до София в 14:30 ч.

     

    Ден 10 – 11.04.2021 (неделя) СОФИЯ

    Пристигане в София в 00:40 ч. 

     

    Обща информация

    Дестинации:

    Африка-Танзания-Тарангире

    Африка-Танзания-Нгоронгоро

    Африка-Занзибар-Занзибар Таун

    Африка-Занзибар-Стоун Таун

    Дати и Цени:

    от 02.04.2021- до 11.04.2021- цена от 2598.00

    Цената включва

    • самолетен билет с Чартър на авиокомпания BAC с включени летищни такси и кетъринг по маршрута София –Занзибар– София с включен регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
    • билети за вътрешни полети о-в Занзибар  - Аруша – езеро Маняра - о-в Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15 кг на човек с АК Zan Air, Tropical Air, Coastal Aviation или Auric Air;
    • всички трансфери летище-хотел-летище;
    • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в Стоун Таун;
    • 2 нощувки на сафари със закуска и вечеря:  1 нощувка в в парка Нгоронгоро, 1 нощувка в парка Тарангире:
    • двудневна сафари програма по посочения маршрут Таранжир - Нгоронгоро с включени входове за парковете;
    • 3 сухи обяда по време на сафарито – 1 в парка Тарангире, 2 - на пристигане и заминаване;
    • полудневна екскурзия на Стоун Таун при пристигане на о-в Занзибар;
    • 4 нощувки на о-в Занзибар на пансион закуска и вечеряили AllInclusive;
    • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Мондиал“ с COVIDпокритие;
    • PCR тест след пристигане в София, при необходимост от такъв на връщане в BG;
    • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
    • представител от туроператора при минимум 10 пътуващи, който помага с превода на място

    Цената не включва

    • виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); oза визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
    • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти).
    • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
    • лични разходи на място;

     

    Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

    Пътуване до Дубай с 6 нощувки / Дати Пролет 2021: 28.02 / 14.03 / 21.03.2021
    Цена от € 609.00
    Почивка на Малдивите с чартър - Великден и Майски празници, от 29.04 до 08.05.2021 / 10 дни, 7 нощувки / потвърдена програма
    Цена от € 1399.00
    Пролетна ваканция в Занзибар с чартърен полет 02.04 – 11.04.2021
    Цена от € 1188.00

    Меню