+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / Нова Година в Йордания и Израел – Разходка до дома на Бог

Нова Година в Йордания и Израел – Разходка до дома на Бог

Нова Година в Йордания и Израел – Разходка до дома на Бог
 
Цена от 2198.00 лв.
Екскурзия в Йордания и Израел с посрещане на Новата 2020 година в Йордания / 26.12.2019 – 02.01.2020 / 7 нощувки НВ

Йордания и Израел

Разходка до дома на Бог

 26.12.2019 02.01.2020 г.

 8 дни /7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

Включена Новогодишна вечеря!

 

Маршрут на пътуването: София – Тел Авив  - Витлеем – Йерусалим -  Масада* - Ейлат – Акаба – Петра – Шобак – Мъртво море - Аман – Джераш – Мадаба - Небо – р. Йордан – Тверия– Табха – Капернаум – Назарет – Йерусалим – София

1 Ден: София – Тел Авив - Витлеем

Отпътуване от летище София 16:00 ч. с АК BulgariaAir. Пристигане на летище Бен Гурион в 18:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

2 Ден: Витлеем - Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Витлеем – Масада – Ейлат - Акаба

Закуска. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Отпътуване за Йордания. Попътно посещение нанай-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Преминаване на границата с Йордания. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

4 Ден: Петра

Закуска. Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

5 Ден: Шобак - Мъртво море – Аман

Закуска. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. montregalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Свободно време за къпане в Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещение на Цитаделата и археологическия музей (заплаща се допълнително). Настаняване в Аман. Вечеря. Нощувка.

6 Ден: Аман – Джераш – Мадаба - Небо - Аман

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Джераш - древен град, населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Пътуване до Мадаба (на 30 км. от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м., като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди, че е погребан Мойсей. Връщане в Аман. Вечеря и посрещане на Новата 2020 година. Нощувка.

7 Ден: Аман - р. Йордан – Табха – Капернаум - Тверия

Закуска. Преминаване на границата с Израел. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотел в Тверия. Вечеря. Нощувка.

8 Ден : Тверия – Назарет - Тел Авив - София

Закуска. Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за Тел Авив. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на  желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:25 ч.

%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Обща информация

Дестинации:

Близък изток-Йордания-Аман

Близък изток-Йордания-Петра

Близък изток-Йордания-Джераш

Близък изток-Йордания-Мадаба

Близък изток-Йордания-Небо

Близък изток-Израел -Тел Авив

Близък изток-Израел -Назарет

Близък изток-Израел -Йерусалим

Близък изток-Израел -Витлеем

Близък изток-Израел -Мъртво море

Дати и Цени:

от 26.12.2019- до 02.01.2020- цена от 2198.00

Цената включва

 • самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър;
 • летищни такси;
 • 1 брой чекиран багаж на пътник;
 • трансфери по програмата;
 • входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (2 във Витлеем, 1 в Акаба, 1 в Петра, 2 в Аман, 1 в Тверия);
 • 6 вечери в хотелите;
 • Новогодишна вечеря в хотела в Аман, без включени напитки;
 • еднодневна екскурзия до древния град Петра;
 • входна такса за Петра;
 • туристическа обиколка в Джераш;
 • панорамна обиколка на  Аман;
 • туристическа обиколка на Йерусалим;
 • посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“
 • местен екскурзовод на български/руски език;
 • слушалки по време на беседите;
 • водач от агенцията;
 • свидетелство за хаджийство.

Цената не включва

 • входна такса за Масада около 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите) – заплаща се на място;
 • разходи от личен характер;
 • такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5$ на ден (40$) на човек;
 • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни). 

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Екскурзия и посрещане на Новата 2020 година в Сингапур
28.12.2019 - 04.01.2020 / 5 нощувки
Цена от € 1599.00
Обиколка на Япония - мистиката на самураите в модерния свят на технологиите / ТОКИО – КАМАКУРА - ЙОКОХАМА – НИКО – ОСАКА – НАРА – КИОТО / група 16.09.2019 / 7 нощувки
Цена от 6435.00 лв.
Екскурзия + почивка / Хавана – Винялес – Канкун – Ривиера Мая / период 25.11 – 06.12.2019 / екскурзовод на български език
Цена от 5065.00 лв.

Меню