+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / Екскурзия в Япония – есен 2019

Екскурзия в Япония – есен 2019

Екскурзия в Япония – есен 2019
 
Цена от 6435.00 лв.
Обиколка на Япония - мистиката на самураите в модерния свят на технологиите / ТОКИО – КАМАКУРА - ЙОКОХАМА – НИКО – ОСАКА – НАРА – КИОТО / група 16.09.2019 / 7 нощувки

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – мистиката на самураите в модерния свят на технологиите 

Маршрут: ТОКИО – КАМАКУРА - ЙОКОХАМА – НИКО – ОСАКА – НАРА - КИОТО

16.09 – 25.09.2019

7 нощувки, 10 дни 

ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДОВЕТЕ!

ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМАВ 7 ГРАДА, БЕЗ ДОПЛАЩАНИЯ!

7 ЗАКУСКИ, 2 ОБЯДА, 1 ВЕЧЕРЯ - ТРАДИЦИОННА ЯПОНСКА КУХНЯ!

ПЪТУВАНЕ С ВЛАКА СТРЕЛА!

УЧАСТИЕ В ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ!

 

Ден 1

16.09.2019/ София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

 

Ден 2

17.09.2019 / Истанбул - Токио

Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1 1/2-2 часа в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Ginza 3* или подобен. Нощувка.

 

Ден 3

18.09.2019 / Токио         

Закуска

Закуска. След това се отправяме на целодневен тур на Токио (включен в цената). Ще започнем обиколката с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. Накрая ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, започваща от храма и водеща до външната порта. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Следобед ще посетим изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио. Ще спрем за снимки на Статуята на Свободата и ще имаме свободно време в някой от МОЛ-вете на острова. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4

19.09.2019 / Токио – Нико - Токио (около150 км., около 2 часа трансфер с автобус)         

Закуска и обяд

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и гробницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615 г., който управлява страната до 1867 г. Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу(тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. Следва обяд в местен ресторант (включен в цената). Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

ДЕН 5

20.09.2019 – Токио – Камакура – Йокохама - Токио (67 км., около 0,50 ч. трансфер с автобус)         

Закуска и обяд

Закуска. Целодневно посещение (включено в цената) на Камакура – една от старите столици на Япония и ЙокохамаКамакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се усеща. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През същия период (1185-1333 г.) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063 г. от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира днес през 1180 г. от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура. Следва посещение на храма Хасе Канон (HaseKan-nonTemple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие... Обяд в местен ресторант (включен в цената). Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята международна изолация през 1859 г. Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени  и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи. Ще се разходим в крайбрежния парк Yamashita, от където ще видим в далечината и архитектурното чудо на града – пристанището MinatoMirai, което в превод означава „Пристанище на бъдещето“. Тук има множество бизнес сгради, центрове за пазаруване, увеселителен парк, заведения и хотели. Ще имаме свободно време в района на пристанището. Връщане в Токио.

 

ДЕН 6

21.09.2019 - Токио – Осака (около 500 км., 2,30 ч. с влака стрела)

Закуска и вечеря

агажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Осака, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч.). Закуска. Отпътуване от гарата на Токио за Осака с влака стрела Nozomi. Пристигане на ж.п. гарата в Осака – ShinOsakaStation, където ни чака автобус за полудневен тур на града. Свободно време за обяд в централната част на Осака – Shinsaibashiи улица Дотомбори (невключен в цената). Следва посещение на Замъка на Осака (включено в цената)– един от символите на града. Първата постройка на замъка е направена през 1583 г., когато Тойотоми Хидейоши решава да постави основите на обединена Япония. Той е най-големият замък по това време в страната. Плановете на Хидейоши се провалят след убиството му от шогун Токугава, но тази забележителност остава една от визитните картички на страната. Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Продължаваме към най-високата сграда в града UmedaSkyBuildingОт панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня). Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка.

 

ДЕН 7

22.09.2019  Осака - Киото (57 км., около 0,50 ч. пътуване с автобус)

Закуска

Закуска. Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената). Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (KinkakujiTemple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на храма Фушими Инари (FushimiInari). Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори (torigates), които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните, поради факта, че датира от 794 г., когато столицата на страната се премества в Киото. Следва участие в чаена церемония в Киото. Свободно време за обяд(не е включен в цената). Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. Връщане в Осака. Нощувка.

 

ДЕН 8

23.09.2019  Осака - Нара (30 км, около 0,40ч трансфер) и Киото – Токио (около 430 км, около 2,10 часа с влака Стрела)        

Закуска

агажът ще бъде транспортиран отделнов същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч). Закуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената). Нара е първатапостоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Храмът Todaiji е построен през 752 г. и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784 г. се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Около обяд се придвижваме към Киото, от където ще вземем влака Стрела обратно към Токио. Пристигане в Токио и трансфер до хотел Monterey Ginza 3*или подобен.Нощувка.

 

ДЕН 9

24.09.2019 Токио – Истанбул  

Закуска                             

Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището в 17:30 ч. за полет до Истанбул в 21:25 ч. Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: може да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини - Harajuku, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Animeкафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.

 

ДЕН 10

25.09.2019 Истанбул – София

Кацане в 03:35 ч. в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45 ч. и кацане в България в 09:05 ч.

Обща информация

Дестинации:

Азия-Япония-Токио

Азия-Япония-Нара

Азия-Япония-Киото

Азия-Япония-Камакура

Азия-Япония-Нико

Азия-Япония-Осака

Азия-Япония-Йокохама

Дати и Цени:

от 16.09.2019- до 25.09.2019- цена от 6435.00

Цената включва

 • Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 40 кг. на авиокомпания Turkishairlines;
 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
 • 5нощувки в Токио в Monterey Ginza 3* (или подобен);
 • 2 нощувки в Осака в хотелPlaza Osaka 3* (или подобен);
 • 7 закуски в хотелите Токио и Осака;
 • 2 обеда в Нико и Камакура (японска кухня);
 • 1 вечеря в Осака (японска кухня);
 • Участие в чаена церемония в Киото;
 • Целодневна обиколка на Токио;
 • Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до Нико с включен обяд;
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
 • Полудневна обиколка на Осака с включена вечеря;
 • Билет за влака стрела от  Токио до Осака (линия Nozomi);
 • Билет за влака стрела от  Киото до Токио (линия Nozomi);
 • Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
 • Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека;

Цената не включва

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Лични разходи и напитки по време на храненията;

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Почивка в Шри Ланка + екскурзия / Канди-Сигирия-Дамбула-Пинавала-Полонарува-Индурува / група с водач 29.11 - 08.12.2019
Цена от 2789.00 лв.
Буенос Айрес - водопадите Игуасу - Рио де Жанейро / групи 22.01 - 03.02.2020 и 20.03 – 01.04.2020 / 10 нощувки в 4* хотели / 7 включени тура + Птичия парк в Игуасу
Цена от € 2690.00
Пътешествие през вековете / Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг – Макао / група 14.11.2019 / 10 нощувки
Цена от 4299.00 лв.

Меню