+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / Екскурзия в България - Тридневно пътуване в сърцето на РОДОПИТЕ

Екскурзия в България - Тридневно пътуване в сърцето на РОДОПИТЕ

Екскурзия в България - Тридневно пътуване в сърцето на РОДОПИТЕ
 
Цена от 159.00 лв.
Девин – водопад „Самодивско пръскало“ - Пещера „Дяволското гърло“ – Триград и Музея на мечката – „Ягодинска пещера“ – панорамна площадка „Орлово око“ - с. Широка Лъка / С тръгване от Пловдив и възможност за тръгване от София

Тридневно пътуване в сърцето на РОДОПИТЕ

Автобусна екскурзия с дати 02.08 – 04.08.2019

 3 дни / 2 нощувки 

Девин – водопад „Самодивско пръскало“ - Пещера „Дяволското гърло“ – Триград и Музея на мечката – „Ягодинска пещера“ – панорамна площадка „Орлово око“ -  с. Широка Лъка

1-ви ден: 02.08.2019 (петък)

Отпътуване от Пловдив (Сточна гара) - 07:30 часа (възможност за отпътуване от София (Автогара Сердика) - 05:30 часа), за Девин по панорамния път край язовирите Кричим, Въча и Цанков камък. Спирка на язовир Въча на най-високата язовирна стена в България – 144,50 м. Почивка в комплекс „Чилингира“ за снимки, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир Въча. По желание – закуска и кафе. Около 11:00 ч. пристигане в Девин – комплекс „Струилица“, откъдето започва пешеходен преход до водопад „Самодивско пръскало“ – един от най-красивите високи водопади в Родопите (около 1 час в посока). Време за снимки. Връщане до автобуса. Отпътуване за СПА хотел Орфей, Девин. Настаняване. Свободно време за почивка и релакс край басейните. Нощувка.

 

2-ри ден: 03.08.2019 (събота)

Закуска в хотела. 09:00 ч. - отпътуване към „Ягодинска пещера“ през Буйновското ждрело - най-дългото ждрело в България, прорязано от живописната Буйновска река. Със своите 10 500 метра, Ягодинската пещера е третата по дължина в България и най-дългата в Родопите. Туристическото трасе е 1 250 метра, в които се редуват красиви творения на природата като сталактити, сталагмити, сталактони, хелектити, синтрови езера, леопардова кожа, дендрити, драперии и едни от най-уникалните образувания – пещерните перли. Посещение на пещерата (входната такса не е включена в цената).

11:00 ч. Отпътуване за с. Ягодина. Трансфер с високопроходими коли (заплаща се допълнително на място) към връх Свети Илия, където на 1563 м. надморска височина е изградена панорамната площадка „Орлово око“. Конструкцията е изградена над Буйновското ждрело, с необятен изглед към Родопа планина чак до гръцките ридове, при ясно време се виждат част от Рила и Пирин, а в подножието се вие живописният път на ждрелото. Свободно време за да се насладим на изумителната красота на Родопа планина и за снимки. Връщане с джиповете към автобуса и отпътуване за Девин. По пътя - възможност за обяд в хотел Орфей - с. Тешел. Връщане в хотела в Девин. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: 04.08.2019 (неделя)

Закуска в хотела. 09:00 ч. - отпътуване през живописния пролом на Триградска река, така нареченото Триградско ждрело за пещера „Дяволско гърло“ . Пещерата привлича туристите с тайнствената си красота, с респектиращо усещане от подземния водопад (най-високия на Балканите), който се губи някъде дълбоко в недрата на планината и разпалва въображението... Посещение на пещерата (входната такса се заплаща допълнително). Следва още едно интересно място в района – Музеят на кафявата мечка в Триград. Създаден е с цел опознаване и опазване на застрашения от изчезване вид. В музея са визуализирани и пресъздадени интересни факти, свързани с живота на най-едрия хищник в България (входната такса за музея се заплаща допълнително).

Около 13:00 ч.  - отпътуване за село Широка Лъкаразположено в долината на Широколъшка река, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е от селата, в които се е родила родопската песен и днес песента живее и се развива в специализираното средно музикално училище в селото. Посещение на църквата „Успение на Пресвета Богородица“. Иконостатът е уникален по своя стил, предполага се, че е рисуван от братята Димитър и Захари Зограф или от техни ученици от Самоковската школа. В двора на църквата се намира килийното училище „Свети Пантелеймон“, построено през 1835 год. Свободно време за разходка и обяд. Около 16:00 ч. - отпътуване за Пловдив, София. Пристигане - вечерта.

 

Обща информация

Дестинации:

Европа-България-Триград

Европа-България-Широка лъка

Европа-България-Ягодина

Европа-България-Девин

Дати и Цени:

от 02.08.2019- до 04.08.2019- цена от 159.00

Цената включва

  • Транспорт с автобус/микробус
  • 2 нощувки със закуски в СПА хотел „Орфей” в центъра на гр. Девин, с открити басейни, заобиколени от красива природа, закрит басейн, сауна, парна баня, фитнес център
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзионна програма по маршрута

Цената не включва

  • Входни такси за посещаваните обекти:
  • Входна такса за пещера Дяволско гърло – 6 лв (възрастни), 3 лв (деца до 16 г.)
  • Входна такса за Музей на мечката в Триград – 2 лв.
  • Входна такса за Ягодинска пещера  - 7 лв (възрастни), 3 лв (деца до 18 г.)
  • Трансфер с джипове от с. Ягодина до местност „Орлово око“ – 10 лв на човек
  • Лични разходи и хранения, неупоменати в програмата.

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Екскурзия в Южна Испания, Малага + почивка в Коста дел Сол
Цена от 996.00 лв.
Самостоятелна вила за почивка в курортно селище Енез, Турция
Цена от 176.00 лв.
Почивка в Бая Домиция с полет до Неапол / хотел „Giulivo” 4* НВ+ / 7 нощувки през м. юни, юли или септември
Цена от 1248.00 лв.

Меню