+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / Екскурзия до Кападокия и почивка в Анталия - есен 2019

Екскурзия до Кападокия и почивка в Анталия - есен 2019

Екскурзия до Кападокия и почивка в Анталия - есен 2019
 
Цена от 695.00
В света на дервишите - специална програма с уроци и семинари по сема / с чартърен полет до Анталия / 09.10 - 16.10.2019 / 2 нощ. НВ в Коня, 2 нощ. НВ в бутиков хотел в Кападокия, 3 нощ. AI в района на Анталия

Екскурзия в Кападокия - специална програма

в света на дервишите

 с чартърен полет до Анталия - 8 дни / 7 нощувки

Период на провеждане: 09.10 - 16.10.2019

 

Първи ден

Среща на летище София, терминал 1 и полет в 11.05 ч. Пристигане в Анталия в 12.35 ч. Следва трансфер до Коня - градът на танцуващите дервиши. Настаняване в хотел 5*. Свободно време и вечеря. В 20.00 ч. първа среща с учителя по Сема. Очаква ви въведение в света на суфизма и медитацията. Нощувка.
Анталия- Коня 240 км.

 

Втори ден

Закуска. Tуристическа програма в Коня с посещение на гроба на Руми, символичната гробница на Шамс и на джамията, където за първи път се е състояла срещата на Руми и Шамс. Свободно време за самостоятелна разходка в старата част на града. Среща разговор с представител на общността на дервишите. За финал ще съпреживеем заедно Сема с многобройни представители на ордена на Мевляна, в специално построена зала в центъра на града. Вечеря. Нощувка.


Трети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. По време на пътуването ще направим кратка спирка за обяд. Очаква ви спиращ дъха ден сред долината Дербент, наречена още розовата долина. Следва посещение на местността „Пашабаа“, сред „комините на феите" отразяващи хармонията между природата и човечеството. Настаняване в хотел 5* в непосредствена близост до скалните образувания, от където ще можете да съзерцавате от близо необикновените лунни пейзажи на Кападокия и да се пренесете мислено в миналото. Вечеря. За да има вечерта ви подобаващ завършек ще посетим Кервансарай от времето на Руми. Живелият през 13-и век учен Мевляна Джеляледдин Руми е сред редките личности, наминали своето време, както с мислите и творчеството си, така и със създадения от него орден на последователите на  Мевляна, който и до днес е символ на хуманизъм, любов, толерантност, прошка и просветление. В атракционното заведение ще наблюдаваме дервиши танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота. Кулминацията в Кервансарай ще бъде срещата - разговор със суфи учител от братството на мевлевите. Връщане в хотела. Нощувка.
Коня – Кападокия 240 км.


Четвърти  ден

Днес ще имате възможност да се насладите на природните дадености на Кападокия, но от високо. Рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, ви предлагаме полет с балон над природните феномени на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Приключението продължава с мистична разходка до древния град Каймаклъ. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до древни изсечени в скалите църкви и манастири, каменни трапезарии, както и изумително запазени стенописи. След кратка почивка за обяд, продължаваме към живописното градче Ючхисар, където се намира и едноименната крепост, както и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни природни образувания. Следва националния парк Гьореме и огромният манастирски комплекс намиращ се в него, който впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Ще се насладите на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в миналото, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаяти, където майстори с изкусни ръце ваят всевъзможни съдове и фигури от глина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Пети ден 

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане в Анталия и настаняване в хотел 5* в Белек. Свободно време. Вечеря. От 20.30 ч. 1-ва част на семинара, на тема „На какво ни учат суфизма и астрологията", практически занимания. Нощувка.
Кападокия – Анталия 480 км.


Шести ден 

Закуска. От 8 до 12 ч. урок по Сема, и за философията на дервишите. Обяд. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. От 20.30 ч. 2-ра част на семинара, на тема „На какво ни учат суфизма и астрологията“, практически уроци по себепознание. Чрез тях участниците ще се доближат максимално до собствената си същност, осъзнавайки скритите си потенциали, задвижващи сили и конфликти, за да изживеят осъзнато и пълноценно това, което са те. Нощувка.


Седми ден 

Закуска. От 8 до 12 ч., урок по Сема и за философията на дервишите. Обяд. Свободно време за плаж и развлечения. От 15 до 17 ч. - семинар на тема „Астрология на прераждането“ - въведение в темата за практическото приложение на идеята за безсмъртието на човешката душа: паралел между различни религиозни философии (в частност орфизма), продължител на които е суфизма: практическа работа. Вечеря. Нощувка.


Осми ден 

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София в 13.25 ч.

Обща информация

Дестинации:

Азия-Турция-Анталия

Азия-Турция-Коня

Азия-Турция-Кападокия

Дати и Цени:

от 09.10.2019- до 16.10.2019- цена от 695.00

Цената включва

 • Чартърен полет София – Анталия – София
 • Летищни такси 
 • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
 • Tрансфери: летище - хотел – летище. 
 • Транспорт с комфортен автобус по съответния маршрут.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Коня в хотел DEDEMAN KONYA HOTEL & CONVENTION CENTER 5* www.dedeman.com.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия в бутиков хотел YUSUF YIGITOGLU KONAGI www.yusufyk.com
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в бутиков хотел (YUSUF YIGITOGLU KONAGI www.yusufyk.com).
 • 3 нощувки на база ол инклузив в района на Анталия в хотел SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA 5* www.sensitivepremium.com .
 • Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 г). 
 • Описаните по програмата уроци по Сема и семинари.
 • Посещение на Сема в Коня. 
 • Среща с представител на общността на дервишите в Коня.
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата. 
 • Изпращане от представител на TA на летище София. 
 • Всички пътни и магистрални такси.

Цената не включва

 • Такса сигурност и такса гориво  (виж забележката най- долу).
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв. 
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв. 
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация. 
 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
 • Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)– 25 евро. 
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 140 евро.
 • Обяд по време на допълнителните екскурзии и в хотелите, които са със закуска и вечеря.
 • Разходи от личен характер и бакшиши. 

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Исландия „Студена и красива” / 24.09 – 30.09.2019 / 7 дни, 5 нощувки
Цена от € 2080.00
Обиколка на Япония - мистиката на самураите в модерния свят на технологиите / ТОКИО – КАМАКУРА - ЙОКОХАМА – НИКО – ОСАКА – НАРА – КИОТО / група 16.09.2019 / 7 нощувки
Цена от 6435.00 лв.
Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Виктория и Ботсвана
16.09 –27.09.2019
Цена от 6842.00 лв.

Меню