+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan

Happy Hours

Офертите HAPPY HOURS са ПРОМОЦИОНАЛНИ или от типа LAST MINUTE оферти!

Валидни са до изчерпване на местата и подлежат на препотвърждение при резервация!

***

ЕКСКУРЗИЯ ДО ШРИ ЛАНКА с дати на пътуване 12.11.2018 - 19.11.2018

2525 лева - отстъпка  в размер на 300 лв. от цената! Промо цена: 2 225 лева 

http://luxitour.com/ekskurziia-v-shri-lanka-688.html

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 1 нощувка в Индурува, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, Полонарува, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Настаняването е в хотели четири звезди на база закуска и вечеря. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Шри Ланка. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания Fly Dubai (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг). Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с климатизиран минибус или автобус.

ПЪРВИ ДЕН – 12.11.2018 – Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:55 ч. Полет Дубай – Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 13.11.2018 – 05:55 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 14.11.2018 – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм”датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка. Отпътуване за Полонарува (56 км) – древна столица на Шри Ланка от XII в. и бивш търговски и религиозен център на страната.  Разглеждане на археологическия комплекс, състоящ се от множество антични структури – гробници, храмове, статуии и ступи. Завръщане в хотела в Дамбула (60 км). Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 15.11.2018 – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале.Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в Канди. Късния следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу (с доплащане 49 лв на човек). Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН – 16.11.2018 – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (6 км), основана през 1821 г. В периода от март до май тук цъфят множество екзотични растения. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи и палми. Отпътуване за Нувара Елия (72 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотел 4* в Нувара Елия. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН – 17.11.2018 – Закуска. Отпътуване за Индурува (220 км) – курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в югозападната част на страната. Настаняване в хотел 4* в Индурува. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 18.11.2018 - Закуска. Посещение на ферма за костенурки. Отпътуване за Коломбо (90 км). Свободно време в Коломбо. Трансфер до летището на Коломбо за полет до Дубай в 01.50 ч. Нощен полет.

ОСМИ ДЕН – 19.11.2018 - 05:15 ч. кацане на летището в Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет Дубай – София.

Забележка: Полетът София – Дубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

 

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ FLY DUBAI;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ 7 КГ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • 2 НОЩУВКИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4* В ДАМБУЛА;
 • 1 НОЩУВКА НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В В ХОТЕЛ 4* В КАНДИ;
 • 1 НОЩУВКА В НУВАРА ЕЛИЯ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
 • 1 НОЩУВКА В ИНДУРУВА НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
 • ТРАНСПОРТ С КЛИМАТИЗИРАН МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
 • ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ СТРАНА НА ТУРОПЕРАТОРА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
 • 1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН.
 • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА И АСИСТЕНЦИЯ ОТ СТРАНА НА ТУРОПЕРАТОРА - 70 ЛВ;
 • ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
 • ВХОДНИ БИЛЕТИ ЗА ОБЕКТИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ В ПРОГРАМАТА;
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;

Офертата е валидна до изчерпване на свободните места.

Меню