+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ДРЕВНОСТТА

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ДРЕВНОСТТА

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ДРЕВНОСТТА
 
Цена от 1798.00 лв.
Тел Авив/Яфо–Кесария–Хайфа–Назарет–Кана–Тиберия–Джераш–Небо–Мадаба–Петра–Аман– Мъртво Море–Кумран–Витлеем–Йерусалим / 6 нощувки НВ + 1 обяд / 17.09; 04.10; 19.10.2018

МАРШРУТ: София – Тел Авив/Яфа – Кесария – Хайфа – Назарет – Кана – Голан – Тиберия – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд – Мъртво Море – Кумран – Витлеем – Йерусалим – София

6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери + 1 обяд (бонус - обяд в Петра)

1 ден:  София – Тел Авив – Кесария – регион на Хайфа

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив и Яфа. Кесария – акведукт. Настаняване в хотел в региона на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден: Хайфа – Назарет – Кана Галилейска – Капернаум – Табха – Голанските възвишения – Тиберия

Закуска. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Посещение на църквата Благовещение. Преминаване през Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо  превръща водата във винo.  Капернаум: този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. Ап. Петър. Табха – мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря.

 

3 ден:  Тиберия – Джераш – Небо – Мадаба – Петра   

Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) е основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. Пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида(покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден:  Петра – Шобак – Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. Mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман – столицата на Хашемитското кралство Йордания. Вечерен панорамен тур на Аман. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден:  Аман – Каср ал Яхуд – Йерихон – Мъртво море – Кумран – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Преминаване през Йерихон – най-старият град в света. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден:  Витлеем  – Йерусалим – Витлеем  

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка.

 

7 денТел Авив – София   

Закуска-пакет. Трансфер до летище „Бен Гурион“.  Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София 09:30 ч.

Обща информация

Дестинации:

Близък изток-Израел -Тел Авив

Близък изток-Израел -Назарет

Близък изток-Израел -Йерусалим

Близък изток-Израел -Хайфа

Близък изток-Израел -Тиберия

Близък изток-Израел -Мъртво море

Близък изток-Йордания-Аман

Близък изток-Йордания-Петра

Близък изток-Йордания-Джераш

Близък изток-Йордания-Мадаба

Близък изток-Йордания-Вади Муса

Близък изток-Йордания-Небо

Дати и Цени:

Цената включва

 •  самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на АК "Ел Ал" с включен багаж;
 •  летищни такси (253 лв. към 29.09.2017 г.);
 •  1 нощувка със закуска и вечеря в региона на Хайфа, хотел 3*;
 •  1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 •  1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Петра, хотел 3*;
 •  1 нощувка със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;
 •  2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 •  екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
 •  луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;
 •  саунд система със слушалки по време на туровете;
 •  всички трансфери по програмата;
 •  гранични такси
 •  всички екскурзии по програмата;
 •  входни такси за обектите по програмата;
 •  Сертификат за хаджийство;
 •  водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 •  медицинска застраховка асистан покритие 10 000 евро със ЗАД "АРМЕЕЦ" 

Цената не включва

 •  бакшиши – 35 щ.д. за целия престой (заплащат се на място)
 •  лични разходи
 •  допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание - заплащат се на място):

  * Разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро (заплаща се на място)

  * Обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро (заплаща се на място)

  * Нощен Йерусалим – 25 евро (заплаща се на място)

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Седмична почивка в хотел „Калогрия Бийч”3+*/All inclusive, п-в Пелопонес
Цена от 665.00 лв.
София – Истанбул – Сингапур – Куала Лумпур – Мале – Истанбул – София - 12 дни / 9 нощувки
Цена от € 2499.00
3 в 1 – Индия – Златният триъгълник, Шри Ланка и почивка на Малдивите / 02.12 – 15.12.2018 / Делхи – Джайпур – Агра – Коломбо – Дамбула – Сигирия – Канди – Малдиви
Цена от 5355.00 лв.

Меню