+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan
Начало  
/ Оферти / Екскурзии в Израел

Екскурзии в Израел

Екскурзии в Израел
 
Цена от 1548.00 лв.
Израел – история и настояще / групи 29.03 - На запитване!; 05.04; 01.05 - STOP SALES! - 5 нощувки НВ / Тел Авив / Яфо - Тиберия – Капернаум – Табха - Кана – Назарет - Хайфа – Кесария – Витлеем – Мъртво море – Кумран - Йерусалим

1 ден: Летище Бен Гурион – Тел Авив – Яфо – Кесария – региона на Хайфа

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 часа. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище. Кесария: спирка на акведукта. Отпътуване за региона на Хайфа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден: Акра – Хайфа Назарет - Кана Галилейска – Тиберия 

Закуска. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Посещение на град Назарет; църквата Благовещение. Отпътуване за Кана – мястото на първото Христово чудо – претворяването на водата във винo на сватбата в Кана Галилейска.  Заминаване за Тиберия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден: Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голан – Мегидон – Тиберия

Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро и красивите долини. Продължаване към долината Армагедон/Мегидон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Заминаване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден: Витлеем (църквата Рождество Христово) -  Каср ал Яхуд – Йерихон – Кумран - Мъртво море  

Закуска. Посещение на литургията в базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на Изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение (възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Обяд на Мъртво море. Посещение на Кибуц. Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за къпане и релакс. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден: Витлеем – Йерусалим

Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос е носел кръста към мястото на Неговото разпятие – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, „Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата”. Вечеря. Нощувка в Витлеем.

 

6 ден: Витлеем - София

Ранна закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 часа.

Обща информация

Дестинации:

Близък изток-Израел -Тел Авив

Близък изток-Израел -Назарет

Близък изток-Израел -Йерусалим

Близък изток-Израел -Хайфа

Близък изток-Израел -Витлеем

Близък изток-Израел -Тиберия

Близък изток-Израел -Мъртво море

Дати и Цени:

от 29.03.2019- до 03.04.2019- цена от 1548.00

от 05.04.2019- до 10.04.2019- цена от 1548.00

Цената включва

 •   самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
 •   летищни такси (253 лв. към 10.10.2018);
 •   1 нощувка със закуска и вечеря в района на Хайфа, хотел 3*;
 •   1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 •   3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 •   обяд в ресторант на Мъртво море;
 •   посещение на Кибуц;
 •   екскурзовод на български език по целия маршрут;
 •   луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 •   саунд система със слушалки по време на туровете;
 •   всички трансфери по програмата;
 •   всички екскурзии по програмата;
 •   входни такси за обектите по програмата;
 •   Сертфикат за хаджийство;
 •   водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 •   медицинска застраховка асистанс, ЗАД „АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

 •   бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);
 •   допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
 •   * разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро
 •   * обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро
 •   * нощен Йерусалим – 25 евро
 •   лични разходи.

Вижте още от нашите вълнуващи предложения за екскурзии и почивки:

Екзотична почивка на остров Пукет / възможност за о-вите Пи Пи, Джеймс Бонд / група с водач 29.04 – 07.05.2019 /
Цена от 1815.00 лв.
Романтична ваканция на Сейшелите / зима-пролет 2019
Цена от € 1290.00
Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао / група 02.04 – 14.04.2019
Цена от € 2140.00

Меню